Elefanter på hjernen

Min mand siger, at jeg har elefanter på hjernen.

Når jeg som barn besøgte min tante, stod jeg altid med nakken lagt godt tilbage og kikkede på hendes samling af polerede træ elefanter i alle størrelser, der stod øverst på reolen. Det var der, det startede.

Min egen samling begyndte med 2 store, sorte, tunge ibenholt elefanter med flotte hvide stødtænder, der sikkert er lavet af rigtig elfenben. Elefanterne stod på reolen hos min mands farmor, og blev hjemløse, da hun døde for mange år siden. Så de flyttede hjem på min reol, og blev de første i min egen elefantsamling. En samling der efterhånden tæller 80 – 90 elefanter af alle størrelser og farver. Alle har deres egen historie. Nogen er købt på ferier, nogen er gaver, andre er loppefund og atter andre er helt specielle eksemplarer, som jeg bare MÅTTE eje, som f.eks. Elefantorden-glaskuglen, som jeg købte på Amalienborg.

Og så måtte jeg selvfølgelig også strikke elefanter 🐘

Jeg tegnede egentlig det fine lille elefantmønster (ud fra et billede jeg fandt på nettet) til kanten på et stort sjal, jeg strikkede til mig selv for nogen år siden. Men så ville jeg strikke en sweater til en lille dreng jeg kender. Da han blev født, hæklede jeg en elefant til ham, så selvfølgelig skulle han da have flere elefanter på sweateren. Den bragte lykke 😊.

Sweateren er strikket af Ulrika fra Svarta Fåret, her i 2 grønne farver med en fræk blå kant, men vil jo også være rigtig sød i f.eks. lys rød og pink til den lille elefantpige.

En mening om “Elefanter på hjernen”

  1. Hej.

    Jeg har set en lille pige med denne søde opskrift. Hun var ikke ret gammel, måske 1 ½ år. Har du opskriften til den størrelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *